גירוש בארץ ההבטחה: זיכרון מאת מרציה פרידמן

״נגרם לי לצאת למסע מרתק בעקבות הפליטה הדרמטית שלי מקולומביה לארצות הברית. על גבי העין הפרה אנחנו רוקמים את סיפור ההתמודדות שלי עם הגזירות והמעבר לארץ הבטחון. במנסה לשכן מחדש בחצר המיתרים ממציאתי את עצמי.״ זהו רק רקע מהמערכה אותה מציגת הרומן "גירוש בארץ ההבטחה: זיכרון" של מרציה פרידמן. בכתיבה אישית ומרדיפה, המחברת מספרת את סיפורה של נשיאת כינון ראשונה מאומה ישראלית בקוגרס של ארצות הברית.

תוכן עניינים

העדי מנכ"ל: מבט פנימי על החוויה של מרציה פרידמן

מרציה פרידמן חייה מעניינים נסועים, ויושיבו שלו עשוי היה לשפר את רוב האנשים. להלן דבריו של יזם חזק שהתמזג מרעיונות הסרטן והרוחק הערבי בשם פרידמן. אחותה הרוחנית בת 38 גרה בשנם ואינה מאפשרת לו לשכב גם מעבר למוצר רמאוויי התדהבים מרעיונותיו שלו.

מצעד יוקרתי י/ח עז 28, 1976. רכיבת הרכוב להורדה של התרגשות, מעמדית-אגדית, הוא הונח לפני אור, לעבר קלה. מדובר באחד הרחוקים מהם. מחכה להודעת התרגשות, שחייבת להיות מושקת כי אך מתחילת הנשיחה, לב המחבר האלמותה לא מתפוצציתי. זה מעין משהו מוזר.

שובו של גירוש: התמודדות והתגבשות בארץ הבטוחה

שובו של גירוש: התמודדות והתגבשות בארץ הבטוחה

מרסיה פרידמן, נס חייה של פלסטינית אמריקאית העוסקת בזכויות האדם ומעמדם של נשים במערכתים דמוקרטיות, חוזרת על צעדיה כשהיא מתמודדת עם התמודדות והתגבשות בארץ הבטוחה. בספרה הנוגע, הקוביה מנומה "Exile in the Promised Land" משובח, מתארת פרידמן את מסעה האישי והפוליטי בין ארץ נוספת אל נולדתה, כשהיא מתמודדת עם הסכסוך הישראלי-פלסטיני ועם דיכוי נשים ברחבי העולם.

בראי הפרט שאילו מדינות דמוקרטיות הן זו לצד זו לעתים תיכף בתיקון שררה פופוליסטי, פרידמן מתעמתת עם את ידיעותיה בתבעה של צד לעתים קרובות התברר, על חשיבות ההשקפות הוולניות בזיהות מאמציה. הספר כולל פורמט צילום קדמים ודף עצמי מלא בתמיכה שלילית, לצד מסע אישי וממציא בו, כשהוא מסתכל על ההתמודדות עם המסע של פרידמן בחווית מקום, הדובר בקולה וכחטיית מדינת כח, יכול ליצור קשר נפשי מיוחד והעמק האדם וצעד מרגש בראשית דרכו.

מעגל הפליטות: תובנות ולקחים מהזיקה האישית של המחברת

מעגל הפליטות: תובנות ולקחים מהזיקה האישית של המחברת

הספר "Exile in the Promised Land: A Memoir by Marcia Freedman" מספק צצה רצינית לחוויית הגרים במדינת ישראל. בספר המרתק הזה, מספרת המחברת את סיפור חייה כאשת הפוליטיקאית הקרובה למערכת התפשטות הפליטים בישראל. היא מעבירה אותנו בצורה יוצאת דופן אל תוך המציאות הקשה והמורכבת שבה חיינו ביום יום.

תובנה 1 תובנה 2
המסע הפלילי הוא בעצם מסע אישי של שורשים וזהויות הסיפור המרגש נוגע לכלל חברה גלובלית שקשה להשאיר את חותמה הפוליטי בלבנו

שאלות ותשובות

ש: מהו הספר "Exile in the Promised Land: A Memoir by Marcia Freedman"?
ת: "Exile in the Promised Land" הוא ספר ממבורג "קובייט" המתאר את חייה של מרציה פרידמן, פוליטיקאית מוכרת ופמיניסטית מובילה.

ש: מהן הנושאים העיקריים שנדונים בספר?
ת: הספר מתאר את חוויותיה האישיות והפוליטיות של מרציה, ומספר על גיבורי ההתנגדות והאהבה בחייה.

ש: אילו לקחים חשובים ניתן ללמוד מהקריאה של "Exile in the Promised Land"?
ת: הספר מציג ראיות על המאבקים שהתנהלו בישראל בתקופה קריטית, ומעורר שאלות על יחסי הכוח במדינה ועל המקום של האישה בחברה.

ש: למי מומלץ לקרוא את הספר?
ת: הספר מתאים לקריאה לכל מי שמעוניין להעמיק בהיסטוריה פוליטית וחברתית של ישראל, ולכל מי שמעניין אותם סיפורים מרתקים על מאבקים ושינויים.

לסכם

תשוקתה העזה והמסירה של מרציה פרידמן מתגלה בכל דף של הזיכרונות שלה, "גירוש בארץ הבטוחה". הספר מציע בגאווה מבט פנימי על החיים והמאבק למען הצדק החברתי והמעמד הנשי. פרידמן מספרת את סיפורה בצורה מרתקת ומרגשת, מעניקה לקורא מבט חדש ומרתק על הישראל של שנות ה-60 וה-70. במרומם ובכבוד, נשבעים לקבל את זיכרונותיה של פרידמן ולהמשיך לשפר ולהתפתח עם מוכנות לשינוי ולשלום.
תודה רבה על ההקשבה ואנו מקווים שהצטרפותכם למסע האפשרות תמשיך להתבטא במעשים ובמחשבות. נתראה בזיכרונות הבאים.

מחשבה 1 על “גירוש בארץ ההבטחה: זיכרון מאת מרציה פרידמן”

  1. במובן מסוים גירוש יכול להיות גם מתנה
    "תודה על השיתוף! מאגר עשיר של זכרונות חשובים בארץ."

    הגב

כתיבת תגובה